fredag 26. oktober 2012

Gulvbehandling

Etterhvert som ett og ett rom har blitt ferdig panelt så var det å finne ut hvordan vi skulle behandle det ubehandlede furugulvet. Bestemte tidlig at vi skulle bruke interiørbeis, for så å lakke med 3-stjernes matt gulvlakk. Fargen ble derimot verre å bestemme... Vegger og tak ble bestilt ferdig hvitlasert, og vi tenkte dermed at gulvet gjerne kunne ha litt farge, gjerne gråtone.

Etter utallige runder på fargehandelen hvor jeg fikk strøket opp prøver, så fant vi ut at vi skulle prøve oss på drivved. Et godt tips vi fikk fra fargehandelen var å bruke svamp for å påføre beisen. Da trekker det mye bedre inn i treverket og blir jevnere enn med pensel. Tre strøk med lakk skulle etterpå påføres med pensel.

Hovedsoverommet ble forsøkskanin:

 
Vi ble ikke helt superfornøyd med dette. Fikk litt mer følelse av lun fjellhytte i stedet for luftig sjøhytte.
Hemsen skulle uansett være lysest mulig, og valgte dermed å bruke hvikkalket beis her. Ble såpass fornøyd med dette, så spørs om det blir hvitt på resten også :)

1 kommentar:


  1. Fremragende blog du har her .. Det er svært at finde høj kvalitet skriftligt som din dag. Jeg virkelig sætter pris enkeltpersoner som dig ! Pas på !! Du kan besøge min hjemmeside Gulvafslibning

    SvarSlett